Oppussing med Karoline og Espen

– Vi ønsket en ytterdør som skilte seg litt ut. Den skulle være stilig å se på, men også en kilde til godt lys i en mørk første etasje

Oppussing med Karoline og Espen

Da Karoline og Espen skulle i gang med oppussingen av yttergangen sin, oppdaget de raskt et behov for å fornye inngangsdøren. Den gamle døren var nemlig 190 cm høy, noe som bød på utfordringer for enkelte gjester. Døren ga heller ikke et godt lys inn i huset, noe som gjorde yttergangen mørk og ikke spesielt innbydende. Gjennom Instagram fant de inspirasjon til nye dører og da de kom over Nordic Door sin profil, så de et bredt og godt sortiment som falt i smak.

På Instagram har Espen kontoen: Oppussing_med_espen med 20.400 følgere. Her deler han tips og triks om oppussing, i skjønn forening med oppskrifter, verktøy og produkter han bruker. Karoline har på Instagram kontoen: Oppussing_med_karoline med 34.000 følgere. Hun liker å inspirere med bruk av farger og før- og etterbilder. Der samboer Espen skyter bildene fra hofta, er Karoline glad i rette linjer og utsnitt.

Karoline og Espens tips: Bruk tid på å søke inspirasjon på Instagram og Pinterest for å finne den perfekte døren for deg. Vi blir ikke overrasket om akkurat den døren finnes hos Nordic Door.

– Vi ønsket en ytterdør som skilte seg litt ut – den skulle være stilig å se på, men også en kilde til godt lys i en mørk første etasje. Vi tok kontakt med Nordic Door som var helt rå på å lytte til våre behov, og gi oss forslag til hvilke dører som kunne passe oss. Det var spesielt viktig for oss med en ytterdør som tåler værforholdene vi har her i Bodø, sier Karoline.

Valget ble Norden i sort utførelse med helt glass. Døren er en aluminiumsbekledd tredør spesiallaget for tøffe værforhold – med andre ord, perfekt for samboerparet Karoline og Espen som bor 50 meter fra havet i værutsatte Bodø.


(Ytterdør: Norden, sort med helt glass).
(Ytterdør: Norden, sort med helt glass).

– Mest av alt elsker vi utseendet på døren, og hvordan det store vinduet tar inn været og årstidene på utsiden. Det som ikke synes så godt på bilder, er den fantastiske kvaliteten på døren. I tillegg er den vedlikeholdsfri og til det må vi bare si tipp topp, begge tomler opp, skryter Karoline og Espen.

Som drivere av to oppussingskontoer på Instagram er det stadig nye prosjekter som står for tur, og innerdørene var noe av det som stod høyt på lista for hva som måtte forandres. På grunn av mange ulike fargevalg og kontraster i huset synes Karoline og Espen det var vanskelig å skulle velge en farge på dørene som skulle passe til alle rommene.

– Vi er glade i å bruke farger – gjerne sterke og kontrastfylte. Derfor måtte vi gå litt frem og tilbake i valg av innerdører, men valget endte på eikedører som passer perfekt til den nordiske stilen som vi liker så godt. Til disse dørene gikk vi for sorte vridere som skulle speile de sorte bryterne, spottene og ytterdøren. Vi er veldig fornøyde med utseende, kvalitet og ikke minst at de er så lydtette.


 (Innerdører: Kompakt eikedør med eik hybridkarm. NCS 00-Tonet nivå 1, glans 25 silkematt).
(Innerdører: Kompakt eikedør med eik hybridkarm. NCS 00-Tonet nivå 1, glans 25 silkematt).

Videre forteller det oppussingsglade samboerparet at støy og akustikk er en viktig faktor for at fem personer og en hund skal trives i huset. Tidligere hadde de dører som ikke tok nok støy, men med de nye dørene fra Nordic Door har de oppnådd akkurat det de ønsket med at lyder ikke forplanter seg mellom rom.

– Det er en helt ny hverdag når det ikke lenger er mulig å rope folk til middag om dørene til rommene er lukket, smiler Karoline.

Men kan man montere dørene helt uten hjelp av en fagperson?

– Ja, monteringen av dørene gikk veldig greit. Dette er en jobb de aller fleste klarer selv. Vi anbefaler selvfølgelig at man leser monteringsanvisningen fra Nordic Door. Det vi likte aller best når vi skulle montere dørene, var kvaliteten på dørkarmene – skikkelig solide dørkarmer som kom ferdig montert med dørene.

Karoline og Espen har også fått erfare av å være i NRK og VG der det opplyses om måten de pusser opp på minibudsjett.

Her ble det belyst om at de har pusset opp hytten på Mjønes, der de totalforvandlet hele hytten for 25.000 kroner. Til dette kunne Karoline tilføye at det beste sparetipset er å gjøre det meste selv, og at man kan lære seg det meste ved å se på YouTube-videoer.

I tillegg har også paret pusset opp huset for 73.600 kroner, noe som har fått en enorm effekt og oppmerksomhet.

I dag driver paret med å pusse opp kjellergangen i huset – med de samme kompakte eikedørene:


(Innerdører: Kompakt eikedør med eik hybridkarm. NCS 00-Tonet nivå 1, glans 25 silkematt).
(Innerdører: Kompakt eikedør med eik hybridkarm. NCS 00-Tonet nivå 1, glans 25 silkematt).

Les mer om Norden og Kompakt eikedør i kategorien «produkter» på vår hjemmeside.

Noe annet du leter etter?

Kontakt oss så hjelper vi deg.