Finér, Alpi eller laminat – Hva skal jeg velge?

Dersom du skulle ønske å velge noe annet enn finér som overflate til våre dører, har du også muligheten til å velge andre alternativer. 

Finér, Alpi eller laminat – Hva skal jeg velge?

Finér som overflate nå til dags er veldig i vinden.

Dersom du skulle ønske å velge noe annet enn finér som overflate til våre dører, har du også muligheten til å velge andre alternativer.


ALPI/ALPILIGUM (ALPI-FINÉR)

ALPIlignum, som vi kaller ALPI-finér er et rekonstruert finér. Det vil si at det er bygd opp av lag med bladfinér til en ny stokk, som igjen er skåret finér av.

Dette gjør at ALPI-finér er ekte tre, behandles og oppfører seg som vanlig tre, men gir svært stor forutsigbarhet og jevnhet i utseende. Fineret er hovedsakelig laget av treslagene ayous og poppel. Dette er lyse, lett tilgjengelige treslag med forskjellige porer/trefibre – ayous er grovfibret som eik/furu, mens poppel har tette fibre som bjerk/lønn.

Ved å kombinere farger og pressemetoder kan ALPI lage rekonstruert finér som ligner på alle salgs treslag, nesten ned til teksturen i fibrene, i tillegg til å lage helt egne dekorer av tre. ALPI har jobbet over generasjoner med skogene der stokkene hentes fra, og er svært seriøse og engasjerte med å sikre bærekraft i skogene om områdene der de frembringer råvarene.

Alpi

LAMINAT 

Tror du laminat er glatt? Da må du tro om igjen. Å velge laminat i dag handler ikke bare om dekor: Et stort utvalg av forskjellige teksturer er tilgjengelig – og resultatene er fantastiske. Tekstur kan forbedre designet i en omgivelse, gi det liv og samtidig bidra til å formidle en stil og stemning.

Naturelle Laminat – er en retningsbestemt tekstur med matte treporer som gir et naturlig preg til tredekor. Denne diskrete og luksuriøse teksturen får frem den naturlige skjønnheten i tre. Den gir øyeblikkelig eleganse, mens det subtile og lave nivået av glans skaper et avslappet miljø.

Elegant Oak (F5374, Naturelle)

Elegant-Oak

Natural Oak (F1079, Naturelle)

Natural Oak


Noe annet du leter etter?

Kontakt oss så hjelper vi deg.