Holder ytterdøren din på varmen, eller slipper den kulden inn?

Varmeisolerende egenskaper er viktig for å stenge kulda ute, men hvordan kan du vite hvilke varmeisolerende egenskaper din ytterdør har?

Holder ytterdøren din på varmen, eller slipper den kulden inn?

I Norge har vi store klimaforskjeller, og derfor anbefaler vi å velge en dør som er laget for dette markedet. Varmeisolerende egenskaper er viktig for å stenge kulda ute, men det er også et miljømessig og økonomisk aspekt ved dette. Du kan se hvilke varmeisolerende egenskaper døren har, ved å sjekke dørens U-verdi. Desto lavere U-verdi, desto bedre isoleringsevne.

«Har huset ditt en gammel ytterdør, vil den høyst sannsynlig ha en høyere U-verdi enn dagens ytterdører. Dette handler mye om at dørkonstruksjonene er blitt bedre isolerte, og at vi i dag bruker bedre vindtetting når dørene monteres. En eldre dør kan ofte ha en pakning i karm eller på dørblad som er slitt eller at døren ikke tetter mot denne rundt det hele – da vil man få en betydelig lekkasje av varme og man fyrer unødvendig mye for å holde på varmen. Dette merkes ekstra godt i de husene hvor det ikke er en gang, men at ytterdøren er rett inn i et oppholdsrom», sier produktsjef i Nordic Door, Tor Erik Sandvik.

Nordic Door har dører til alle formål. Fra enkle uisolerte boddører til dører tilpasset passivhus—standarden. Vår mest solgte ytterdørserie er Ultra-serien. Den har gode varmeisolerende egenskaper med U-verdi fra 0.81 W/m2 K (tett dør). Glass i dør vil påvirke U-verdien, så velger du en dør med glass bør du derfor forsikre deg om at glasset er 3-lags energiglass.

Nordic Door sine dører kan du kjøpe hos de aller fleste byggevareforretningene i Norge – ta kontakt med din lokale byggevareforretning dersom du ønsker ny ytterdør.

Foto: Ragnar Hartvig

Noe annet du leter etter?

Kontakt oss så hjelper vi deg.