Forside // Aktuelt // Nordicdoor AS kjøper 100 prosent av Bono Components UaB

Nordicdoor AS kjøper 100 prosent av Bono Components UaB

Skrevet av Kristin S. Håverstad 12.02.2018

Nordicdoor AS har inngått avtale med Johan G. Olsen-konsernet om overtakelse av deres 50 prosent aksjeandel i Bono Components UaB i Litauen.
Bono Components UaB, som produserer karmer og andre trevirke komponenter/produkter, ble etablert i 2005 med et 50/50 prosent eierskap mellom JGO og Nordicdoor.
Selskapet har 85 ansatte i Litauen og en omsetning på 55 millioner norske kroner.
– Bono er lokalisert i Vieves, 30 minutter fra hovedstaden Vilnius og er et veldrevet selskap i positiv utvikling med mange spennende utviklingsmuligheter, heter i en pressemelding.
Nordicdoor AS er en stor dørprodusent og dørgrossist med bredt lagersortiment. De har 150 ansatte i Norge og omsetter for 300 millioner kroner fra fabrikk/hovedkontor i Lyngdal og grossistlager i Kristiansand. Nordicdoor gruppen omfatter også salgskontor i Danmark og Sverige, samt fabrikk for kontorvegger i Sverige og karmfabrikken i Litauen.
– Som et ledd i vår strategi og vekstambisjon for Nordicdoor var det naturlig og viktig å overta resterende aksjer i Bono Components UaB, og vi er derfor tilfreds med den inngåtte avtalen. Vår visjon er å være den beste dørleverandøren, og gjennom overtakelsen sikrer vi kontroll på en av våre største og viktigste leverandører/samarbeidspartnere, sier adm. dir. Roy E. Reme i ved Nordicdoor.